A tököt félbevágjuk, a magjait eltávolítjuk. Egy nagy tepsibe tesszük, majd öntünk alá 1 deci vizet, és légkeveréssel 180 fokon 45 percig sütjük a sütőben.
A krumplikat sós vízben héjastul előfőzzük. A rizst elfelezzük, a töltelékbe való rizst egy kicsit előfőzzük, a köretnek valót pedig készre főzzük.
Az újhagymát felszeleteljük, a zöldjét félretesszük, a fokhagymát felaprítjuk. A paprikát, a gombát és a paradicsomot feldaraboljuk.
Egy serpenyőben olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és a zöldségeket, majd megpirítjuk.
Egy keverőtálban összekeverjük a húsos ragut, az újhagyma zöldjét, a rizst, a tojást és a fűszereket. Ezután megpucoljuk a krumplit.
A megpárolt sütőtököt megsózzuk, megborsozzuk, majd megtöltjük a húsos raguval, mellétesszük a krumplikat, majd locsolunk rá olajat. 180 fokon 30 percig sütjük.
30 perc után kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és további 10 percig sütjük, majd átkapcsolunk grill fokozatra, és még 5 percig pirítjuk.
Az elkészült sütőtököt rizzsel, krumplival és egy szál petrezselyemmel tálaljuk.
Megjegyzés
A töltött zöldségek a kedvenceim. Tetszés szerint variálhatóak, s egy nagyon finom élményben lesz részünk általuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.