Előkészítés: Kivajazunk, és zsemlemorzsával beszórunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A lisztet, a darált diót és a sütőport összekeverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, egymás után beledolgozzuk a tojásokat, és végül a tejet is hozzáadjuk. A diós-lisztes keveréket gyors mozdulatokkal beledolgozzuk, és a masszát a formába öntjük. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a pudingport elkeverjük 4 evőkanál tejjel, 2 evőkanál cukorral és a tojáslikőrrel. A maradék tejet felforraljuk, és belekeverjük a pudingot. Kevergetve felforraljuk. A barackot lecsepegtetjük, kettőt félreteszünk, a többit nem túl apró darabokra vágjuk. A tésztalapot vízszintesen kettévágjuk, az alsó lap köré kapcsoljuk a tortaforma oldalát. A barackdarabokat szétosztjuk az alsó tésztalapon. A vajat habosra-fehérre keverjük, és kanalanként a pudingos masszába dolgozzuk. A krém felét a barackokra simítjuk. Ráfektetjük a felső tortalapot, és 1 órára a hűtőbe helyezzük. A maradék krémet szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül megpirítjuk a serpenyőbe, tányérra borítjuk, és kihűtjük. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, és a diókat félig megmártjuk benne. Hagyjuk megszáradni. A félretett barackot vékony szeletekre vágjuk. A krémből 2-3 evőkanálnyit csillagcsőrös habzsákba teszünk. A tortáról levesszük a kapcsot, az oldalát és a tetejét bekenjük a maradék krémmel. Az oldalára szórjuk a mandulaforgácsot. A szeleteket kijelölve habrózsákat nyomunk a torta tetejére, és felváltva dióval, meggyel és barackkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.