A tésztához a margarint a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojással habosra keverjük. Ezután belekeverjük a lekvárt, majd a sütőporral elvegyített lisztet és a szódavizet, és alaposan elkeverjük.
Kivajazunk és kilisztezünk egy 28 cm-es kapcsos tortaformát, beleöntjük a tésztát, a tetejét pedig megszórjuk az apróra vágott dióbéllel.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.
A citrommázhoz a citrom levét és reszelt héját a porcukorral fényesre keverjük. Amikor a sütemény kihűlt, bevonjuk a citrommázzal. Ha a máz megszáradt, utána szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.