A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét csipet sóval és 3 ek kristálycukorral kemény habbá verjük. A cukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, amikor háromnegyedig felvertük, és apránként adagoljuk a habhoz.
A tojássárgáját és a vizet kikavarjuk a barna cukorral, majd felváltva laza mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a darált diót, és a kemény habot.
Egy 24 cm-es tortaformát kikenünk vajjal, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát a formába. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25-30 percig sütjük. Tűpróbával meggyőződünk, hogy megsült-e. Hagyjuk kihűlni, majd három lapot vágunk belőle.
Amíg sül a piskóta, addig elkészítjük a krémet. Az aszalt sárgabarackokat rumba áztatjuk felhasználásig, majd vékony csíkokra vágjuk. A gesztenyemasszához hozzáadunk 2 teáskanál rumot, villával jól összetörjük, majd végezetül összekeverjük a mascarponeval, és a csíkokra vágott aszalt sárgabarackkal. Cukor nem kell a krémbe mert a gesztenyemassza elég édes.
A tésztalapokat megkenjük sárgabarackdzsemmel, majd a krémmel, és egymásra tesszük őket.
Vízgőz fölött összeolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal és az étolajjal, majd a tortára csurgatjuk. Díszként félbevágott diót használjunk!
Megjegyzés
Van egy diótorta receptem, ami szintén nagyon finom, de úgy gondoltam kellene valami más ízvilág, és változatosság. Mivel az egész család szereti a gesztenyét és a diót, így született ez a remekmű.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.