Az egyedényes bolognai spagettihez megtisztított és hosszában negyedelt sárgarépát nagyon vékony szeletekre, a zellert kb. 1 cm-es kockákra, a megmosott koktélparadicsomokat félbevágjuk. A megtisztított salottát és fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A leöblített rozmaringot és petrezselymet lerázzuk. A petrezselyemleveleket lecsipkedjük, és a szárral együtt félretesszük.
A lábosban vagy nagy serpenyőben felhevített olajon a darált húst erős tűzön, kevergetve morzsalékosra pirítjuk kb. 3 perc alatt. Hozzáadjuk a répát, a zellert, a paradicsomot, a salottát és a fokhagymát, majd további kb. 1 percig pirítjuk, és megszórjuk 1 tk sóval.
Az edényt levesszük a tűzről, és a darált húshoz adjuk a spagettit, a rozmaringot, a petrezselyemszárat, valamint a csilipelyhet.
Felöntjük a passzírozott paradicsommal, a vörösborral és 4,5 dl hideg vízzel, majd fedő alatt erős tűzön felforraljuk.
Ezután mérsékelt tűzön, fedő nélkül főzzük 12-15 percig, és közben többször átforgatjuk. Ha a tészta még nem puhult meg, hozzáadunk 3-5 ek vizet, és rövid ideig tovább főzzük. Végül a rozmaringot és a petrezselyemszárat kiszedjük.
A bolognai spagettit összeforgatjuk a finomra aprított petrezselyemlevelekkel és megborsozzuk. A reszelt sajttal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.