A túrót összekeverjük a tojásokkal és a búzadarával, a cukorral és a citrom reszelt héjával, majd minimum 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a dara jól megszívja magát.
Ezután nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk a masszából, a közepükbe lyukat fúrunk az ujjunkkal, és beletöltünk egy-egy negyedbe vágott friss epret, majd gombóc formájúra egyengetjük.
Enyhén sós, forró gyöngyöző vízben kifőzzük őket. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, onnantól számítva további 5 percig főzzük.
Egy kevés olajon megpirítjuk a porcukorral elkevert zsemlemorzsát, majd a kifőtt gombócokat az édes morzsába forgatjuk. Porcukorral megszórva, langyosan tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.