Kicsumázzuk, majd megmossuk az epret és egy nagyobb tálba tesszük. Összekeverjük a citrom reszelt héjával, a barnacukorral, a keményítővel, majd egy kivajazott hőálló tálba szedjük.
Összekeverjük a sót, a sütőport, a cukrot, beledobjuk a hideg vajkockát is, majd egyenletesre keverjük egy robotgép segítségével. Ezután hozzáadjuk a tejszínnel kikevert tojást is, ami után már csak addig keverjük, amíg össze nem áll a tészta.
A tésztánkat egy kanál segítségével az eper tetejére szaggatjuk úgy, mint az aranygaluskát, végül pedig megszórjuk kristálycukorral a tetejét.
170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük az epres cobblert. Szemmel is ellenőrizhetjük a sütést: akkor készült el a desszertünk, ha a teteje sötét aranysárga, alatta a gyümölcs pedig jó sűrű, szirupos.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.