A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékből kemény habot verünk, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, egyenként a tojások sárgáját, és apránként hozzáforgatjuk a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt - vagy kivajazott-lisztezett - tepsibe öntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A tejszínt, elekrtomos habverő segítségével felverjük, a főzés nélküli pudingport kikeverjük a tejjel, majd óvatosan a tejszínhez öntjük. Az epret megmossuk, kettévágjuk.
A kész piskóta széleit levágjuk, és a már kikapcsolt sütőbe tesszük száradni. Az egész piskótát megkenjük meggydzsemmel, rárakjuk az epreket, és rásimítjuk a krémet. A megszárított süti széleit morzsává aprítjuk, és a krém tetejére szórjuk. Két órára a hűtőbe tesszük, és tálaljuk.
Megjegyzés
Szinte az első gyümölcs a tavasz hírnőke, amiből finom üti is készülhet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.