A spárgát megtisztítjuk, és fehér cérnával kisebb csokrokba kötjük. Mindet egyforma méretűre vágjuk. 4 dkg sóval és a cukorral ízesített vízben 8-10 percig főzzük, majd a főzőlében hagyjuk hűlni.
A vajat megolvasztjuk, majd lassan kisütjük belőle a vizet, végül leszűrjük. Forró vízgőz fölött habosra keverjük a tojássárgájákat a tejföllel és a sóval. Ha kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a leszűrt vajat és a citrom kifacsart levét.
A spárgákat kiszedjük a vízből, szárazra töröljük, majd mindet előmelegített tányérokra rendezzük. A tejfölös tojásmártással bevonjuk úgy, hogy a fejek kilátszódjanak. Azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.