A mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenként kb. 22x38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütőben. 180 fokon kb 8-10 perc alatt elkészül. Nem szabad túlsütni!
A mákos piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat habosra kavarjuk 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel együtt.
Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük (tűpróbát végezzünk), majd kihűtjük.
A krémhez a tojássárgákat a kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint alaposan kikeverjük a porcukorral. Ha a pudingos krém kihűlt, akkor hozzáadjuk a margarinoshoz és alaposan összekeverjük a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük.
A tetejét porcukorral szórhatjuk meg vagy esetleg a megmaradt tojásfehérjét vízgőz felett felverjük kristálycukorral, s ezt kenjük a sütemény tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.