A gnudihoz - azaz, a túrógombóchoz - alaposan megmossuk, majd 1-2 percre forró vízbe dobjuk a spenótleveleket, majd még melegen, egy szűrő segítségével alaposan kipréseljük belőle a vizet.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megpiritjuk rajta a fokhagymagerezdet, és átforgatjuk benne a spenótleveleket.
Amint kihűlt, újra kipréseljük bellük a vizet a szűrős át, majd összekeverjük a ricottával, a reszelt parmezánnal és a fele rizsliszttel, megsózzuk, beletesszük a szerecsendiót és beleütjük a tojást. Az egészet alaposan összekeverjük, majd a masszából gombócokat formázunk, rizslisztbe forgatjuk, és főzés előtt, legalább egy órára hűtőbe tesszük.
A gnudikat a forrásban lévő sós vízbe dobjuk. Akkor vannak készen, amikor feljönnek a víz felszínére, ami a gombóc nagyságától függ, de kb. 3 perc.
A paradicsomszószhoz a felszeletelt hagymát, zellert, sárgarépát és fokhagymát az olívaolajon enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, egy kis vizet, a sót és a borsot. Lassú tűzön időnkénti kevergetés mellett kb. 30 percig főzzük.
Az utolsó 5 percre hozzáadjuk a bazsalikomleveleket is. Miután levettük a tűzről, hagyjuk egy kicsit kihűlni a szószt, majd szűrjűk át egy zöldségpasszírozón - és kész is a promola, azaz a házi paradicsomszósz.
Tálaláskor a gnudikat egy tányérra szedjük, meglocsoljuk a promolával, és meghintjük reszelt parmezánnal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.