A húst hideg vízben megmossuk, leszárítjuk és csíkokra metéljük. A gombát letisztogatjuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk vagy negyedeljük. A salottát és a fokhagymát apró kockákra, a sárgarépát vékony hasábokra vágjuk.
A mélyebb serpenyőben felhevített olajon hirtelen megpirított húst kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a salottát, a fokhagymát és a sárgarépát, majd a gombával együtt továbbá pároljuk egy rövid ideig. Ezután felöntjük a borral, valamint az alaplével, és néhány percig forraljuk. Hozzáadjuk a húst, megsózzuk, megborsozzuk, és összemelegítjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt és a petrezselymet, majd utánaízesítjük.
A rösztihez a meghámozott burgonyát durvára reszeljük. Összekeverjük a finomra reszelt sajttal, és borssal, pici szerecsendióval ízesítjük. A masszát a serpenyőben felforrósított olajba tesszük, merőkanállal jól lenyomkodjuk, és lefedjük, Amint sercegést hallunk, csökkentjük a hőfokot. A rösztit takarékon sütjük 20 percig, majd megfordítjuk, és további 10 percig sütjük. Végül cikkekre vágjuk, és a ragu mellé kínáljuk.
Megjegyzés
A hegyi sajt a nyers tehéntejből – jellemzően az Alpok országaiban – készített érlelt fajták gyűjtőneve. Ilyen pl. a gruyère és a comté.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.