A tésztát főzzük al dentére (haraphatóra, nem teljesen puhára) jó sós vízben. Közben pucoljuk meg a gombát és vagdossuk félbe. Wokban vagy serpenyőben kezdjük el pirítani olívaolajon a sóval, a borssal, a metélőhagymával, a fokhagymával és a petrezselyemmel. A paradicsomokat hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra.
Amikor a gomba összeesett, akkor dobjuk rá a paradicsomot és húzzuk is le a tűzről. Ekkor öntsük bele a paradicsompürét, az egyik doboz összekockázott gorgonzolát és a tészta főzőlevét. Nem baj, ha levesszerű lesz, mert sütéskor a tészta fel fogja szívni a levet és pont jó lesz a szósz. A tejfölben keverjük el a tojásokat és azt is öntsük hozzá a gombához.
Kezdhetjük a rétegezést egy hőálló tálban. Alulra tészta kerüljön, aztán egy adag szósz. Csipegessük rá a másik doboz gorgonzola felét, és ezt ismételjük meg még egyszer: tészta+szósz+gorgonzola.
200 fokon süssük addig, amíg a teteje kissé megpirul. Az én sütőmben ez kb. 15-20 perc volt légkeveréssel.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.