Nagy fazékban sós vizet forralunk. Beleszórjuk a tésztát, és a csomagolásán olvasható leírás szerint fogkeményre (al dente) főzzük.
Közben a hagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk. A megtisztított cukkinit hosszában negyedeljük, és kb. 5 mm vastag szeletekre vágjuk.
Serpenyőben felhevítünk 1 ek vajat. Enyhén megpirítjuk rajta a hagymát és a cukkinit, majd megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáöntjük a tejszínt. A sonkát tetszés szerint felkockázzuk vagy csíkokra metéljük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, és még forrón összekeverjük 1 ek felkockázott vajjal. A maradék 1 ek vajjal kikenünk egy tűzálló tálat vagy felfújtformát.
A tésztát összeforgatjuk a sonkával, a tejszínes cukkinivel és a reszelt sajt felével. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és az előmelegített sütő középső részében sütjük 40-50 percig. Apróra vágott, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.