A pulykamellet megmossuk, megtöröljük, feldaraboljuk. Egy edénybe tesszük, felöntjük kb. 2 l hideg vízzel, sózzuk, felfőzzük, a habot leszedjük.
Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a karalábét, egy egész hagymát, a felszeletelt paprikát, paradicsomot, aprított lestyán, zellerzöldet és a gerezd fokhagymát.
Lassú tűzőn kb. 50 percig főzzük. A levest levesszük a tűzről, kb. 5 percig hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk az ecetet, majd a tejfölt vagy görög joghurtot és a keményítőt homogénre keverjük, és állandóan keverve szépen lassan belecsorgatjuk a levesbe. 2 percig forraljuk a levest. A végén hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.