Egy keverőtálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a porcukor háromnegyedét, a citromlét, a keményítőt és az ecetet, és addig verjük, amíg kemény és fényes lesz. Ezután apránként hozzákeverjük a maradék cukrot.
Csillag végű habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre 8 db 8 cm átmérőjű korongot nyomunk úgy, hogy pereme is legyen a kosárkáknak. Hideg sütő középső részére toljuk, és 100 fokon 45-50 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verjük a porcukorral, belekeverjük a megolvasztott csokoládét és a kávét, majd folyamatos keverés mellett beledolgozunk az egész tojásokat.
Megtöltjük a krémmel az óvatosan leválasztott habcsóklapokat. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, csillagcsöves habzsákba töltjük, és óvatosan a tortácskák tetejére nyomjuk, majd a megmosott, leszárított gyümölcsökkel díszítjük.
Megjegyzés
Gyerekzsúrra való sütemény, de hagyományos vasárnapi süteménynek is kiváló, hiszen finom, hűsítő nyári torta. Az idénygyümölcsök garantálják a torta finom ízét, mennyei desszert, kezdő háziasszonyok is előállhatnak ezzel a műremekkel, sőt a kalóriát számon tartók is bűnbe eshetnek. A habcsókot nyitott sütőajtónál szikkasztottam, akkor jó, ha kívül kemény, belül lágy állagú.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.