A sütőporral elkevert lisztet, a tojások sárgájával, a sóval, cukorral, a tejföllel, a citromhéjjal egy tálban összegyúrjuk, 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval téglalapokra vágjuk.
Két helyen, végeihez közel bevágjuk és kifordítjuk a tésztacsíkokat, majd bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Bármilyen lekvárral, dzsemmel, vagy porcukorral ízesíthetjük.
Nagy figyelmet fordítsunk a tészta gyengeségére, minden liszt felhasználásnál más-más a tészta állaga.
Teljes kiőrlésű vagy tönkölybúza lisztből, rozslisztből is készíthetjük, fele-fele arányban, fehér liszttel keverve. Sokkal egészségesebb.
Könnyen nyújtható tésztát készítünk. A liszt mennyiségét a nyújthatóság határozza meg, ami függ a tojás nagyságától, a tejföl minőségétől is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.