A diót, a megtisztított újhagyma fehér és világoszöld részét, valamint a leöblített és lerázott petrezselyem lecsipkedett leveleit finomra aprítjuk. A kicsumázott csilipaprikát és a megtisztított fokhagymát apróra kockázzuk. Az újhagymát, a csilit, a fokhagymát, a petrezselymet, a fahéjat, a római köményt, a túrót és a tojást a darált húshoz adjuk. Meghintjük 1 csipet sóval, és kézi robotgép gyúrópálcájával összedolgozzuk.
A darált húsos masszából 20 db kis gombócot formázunk. Tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat. A húsgolyókat erős tűzön körbepirítjuk, majd mérsékelt tűzön sütjük, amíg a közepük átsül.
A leöblített és lerázott menta lecsipkedett leveleit finomra aprítjuk. A joghurtot simára keverjük a tejszínnel, a cukorral és 1 csipet sóval, majd beleforgatjuk a mentát. A húsgolyókat a mentás joghurttal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.