A heringfiléket felszeleteljük. A megmosott kígyóuborkát hosszában félbevágjuk, majd falatnyira daraboljuk. A megmosott retket felszeleteljük, a megtisztított újhagymát felkarikázzuk, a lila hagymát apróra kockázzuk. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
Az előkészített összes hozzávalót tálba tesszük.
A napraforgómagot serpenyőben zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk, és tányérra szórva hűlni hagyjuk. A leöblített friss kaprot finomra vágjuk, majd a tejfölbe keverjük és a napraforgómaggal együtt a heringsalátához adjuk.
Megsózzuk, megborsozzuk, 1 csipet cukorral ízesítjük és összeforgatjuk. Éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.