A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a felkockázott, hideg vajjal, majd hozzáaduk 1 tojást, a tejfölt, továbbá 1 csipet sót, és sima tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 30 percre a hűtőbe rakjuk.
Közben a burgonyát meghámozzuk, és hosszában vékony karikákra felvágjuk. Serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk, és forgatva elősütjük rajta a krumpliszeleteket.
Lisztezett felületen a tésztát 2-3 mm vastag körré kinyújtjuk, és sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük.
A paradicsompürét összekeverjük a meghámozott, átnyomott fokhagymával és egy kevés sóval. A keveréket a tésztára simítjuk úgy, hogy a szélén kb. 3 cm-t szabadon hagyunk. Meghintjük a lereszelt sajt 2/3-ával, elrendezzük rajta a burgonyakarikákat, azután megszórjuk a leszűrt kukoricával és csicseriborsóval. A töltelékre hajtjuk a tészta szélét a képen látható módon, majd a megmaradt, kissé felvert tojással megkenjük azt. A lepényt a 170 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd a maradék sajttal megszórjuk, és további 5 percig sütjük. Melegen tálaljuk. Ízlés szerint egy kevés felaprított bazsalikommal megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.