Egy nagyobb (38x30 cm) tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat a porcukorral, sóval és vaníliás cukorral alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és kézzel, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk (a tészta elég lágy lesz, de ez nem baj).
A masszából evőkanálnyi mennyiséget veszünk, amit lisztezett kézben a tenyerünk között golyóvá sodrunk, majd egy kicsit lelapítjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük legalább 3 cm helyet hagyva köztük. A sütik közepébe egy mélyebb lyukat fúrunk.
Előmelegített sütőben 170 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük (ha a sütik széle barnulni kezd, azonnal érdemes kivenni a sütőből).
A diót száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk, és egy éles késsel apróra vágjuk. A kihűlt sütik közepét megtöltjük 1-1 kávéskanál baracklekvárral, és megszórjuk a dióval.
Én a fúráshoz egy lisztbe mártott fa nyelű derelyevágó végét használtam, de lehet üdítős kupak is, de egyszerűen az ujjunk is. Nem kell sajnálni, legyen mély a lyuk, mert sütés közben eléggé megemelkedik.
Kevés alapanyagból, gyorsan összeállítható dekoratív, finom édesség.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.