Keverjük csomómentesre az élesztőt kb. 1/2 dl langyos tejben 1 csipet porcukorral. Adjunk hozzá 1 ek lisztet, és dolgozzuk tejföl sűrűségűre. Hintsük meg további 1 ek liszttel, és pihentessük 10–15 percig. Adjuk hozzá a megmaradt tejet, cukrot és lisztet, a vajat, a citrom lereszelt héját és a mákot. Dolgozzuk össze a tésztát, dagasszuk meg, majd 40 perc alatt kelesszük duplájára.
A briós formázásához gömbölyítsünk ki 5 dkg-os labdákat a tésztából, és tekerjük fel briósformára. Helyezzük sütőlemezre, kenjük át a tojás felével, és hagyjuk pihenni további 30 percet. Ismételten kenjük át a tojással, és toljuk 180 fokos sütőbe 15–20 percre.
A pudinghoz főzzük kis lángon a tejszínt a vaníliával és a citrom lereszelt héjával. Amikor gyöngyözni kezd, húzzuk le a tűzről, és 5 percre fedjük le. Közben a tojásokat keverjük ki a likőrrel és a cukorral, majd csurgassuk hozzá a langyos tejszínhez.
Töltsük kivajazott formákba, és ültessünk bele 1-1 brióst. Hagyjuk állni 30 percig. A formákat helyezzük egy mélyebb tepsibe. Öntsünk köré forralt vizet a tepsi feléig. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe 40–45 percre. Ez alatt a puding besűrűsödik, és a briós aranybarna színt kap.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.