A Mikulás muffinhoz először a málnakrémet készítjük el. A málnát botmixerrel pürésítjük, leszűrjük. Hozzáöntjük kristálycukrot és felmelegítjük. Amikor már meleg, mehet bele a keményítő. Addig forraljuk, amíg sűrű pudingszerű lesz. A krémet hűlni hagyjuk, majd hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Közben a hideg habtejszínhez hozzáadjuk a porcukrot, és 20 dkg mascarponét. A keveréket konyhai robotgép segítségével sűrű krémmé verjük.
A kihűlt málnakrémet kivesszük a hűtőből, és a maradék 5 dkg mascarponéval alaposan elkeverjük, majd ezt a keveréket hozzáadjuk a tejszínes mascarponés krémhez. Ezután mehet bele az ételfesték. Szép, homogén krémmé keverjük és felhasználásig a hűtőben pihentetjük.
Amíg a krém pihen, elkészítjük a muffinokat. A lisztet, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott vajat, a tejet, a csipet sót, és a reszelt citromhéjat.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tésztát muffinformába kanalazzuk és 20-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha elkészült, hűlni hagyjuk.
A lehűlt málnás krémet habzsákba tesszük, és a muffinok tetejére mikulás sapka formát nyomunk. A krém és a tészta találkozásának szélére kókuszreszeléket szórunk, a tetejére bojtnak hópehely dekorcukrot teszünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.