Az élesztőt belemorzsoljuk a tejszínbe, hozzáadjuk a cukrot, és összekeverjük, majd összedolgozzuk 25 dkg liszttel, és letakarva, meleg helyen hagyjuk megkelni.
A tojássárgáját habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk a kockára vágott vajat, avaníliarúd kikapart belsejét, a citrom lereszelt héját, valamint egy csipet sót. A tojásos masszát összedolgozzuk a megkelt tésztával. Hozzáadunk 15 dkg lisztet és a mazsolát és ismét átdolgozzuk a tésztát.
A kuglófformát alaposan kikenjünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. Belesimítjuk a tészta 2/3-át. A többi tésztába kakaóport és darabolt csokoládét keverünk, majd rásimítjuk a világos tésztára. Villával egymásba húzkodjuk a tésztákat, hogy márványos hatást érjünk el. 170 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd óvatosan kifordítjuk belőle. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.