A lisztet elkeverjük s a sütőporral, majd egy robotgép keverőtáljába öntjük. Hozzáadjuk a szilárd hozzávalókat, elkeverjük, majd nedves hozzávalókat, és a gyúrókar segítségével tésztát gyúrunk belőle.
Kivesszük a tálból, átgyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és félretesszük pihenni.
A meggyet leszűrjük a levétől, lecsepegtetjük.
Az almát meghámozzuk,vékony szeletekre vágjuk. Megszórjuk kevés cukorral, és zsemlemorzsával.
Egy 23×34 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tepsibe simítjuk a tésztát, megkenjük vékonyan lekvárral. Csíkokban felváltva, egymás mellé meggyet és almát rakunk. Előmelegített sütőbe tesszük,190 fokon 20 percig sütjük
Közben elkészítjük a piskótát. A tésztát két egyenló részre osztjuk, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaót. A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből, a meggyes csíkra sárga piskótát rakunk, az almásra kakaósat. Gyorsan visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg szép aranyszínűre sül a piskóta.
Amikor kihűlt, megszórhatjuk porcukorral és szeletelhetjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.