A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagy tepsit kivajazunk, és kiszórunk liszttel, vagy kibélelünk sütőpapírral.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral fehéredésig habosra keverjük, majd kanalanként eldolgozzuk benne a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. A habbá vert tojásfehérje egyharmadát jól elkeverjük a masszával, majd a maradékot is óvatosan hozzáforgatjuk úgy, hogy ne törjük össze.
Miután a masszát összedolgoztuk, belesimítjuk az előkészített tepsibe, és a sütőbe toljuk. Először 5 percig 190 fokon sütjük, majd még 10 percig 180 fokon. Miután a piskóta megsült, kifordítjuk a tepsiből, és egy kevés kristálycukorral meghintett, nedves konyharuhával rögtön feltekerjük, és így hagyjuk langyosra hűlni.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk és egy kisebb edényben habosra keverjük a cukorral és a kanál liszttel. Simára keverjük a meggylével és lassú tűzön folyamatosan kevergetve, sűrű krémmé főzzük, hozzáadjuk a konyakot és a végén beledobjuk a vajat és simára keverjük vele és egy kevés fahéjjal ízesítjük, majd levéve a tűzről hagyjuk langyosra hűlni. Míg a krém khűl, addig a meggyszemeket ellenőrizzük, hogy ne maradjon bennük mag vagy magdarab.
A piskótát kitekerjük és elosztjuk rajta a krémet és a meggyszemeket, majd óvatosan, lazán feltekerjük, úgy, hogy a krémet ne préseljük ki belőle. A tetejére étcsokoládét reszelünk. Egy kis időre a hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Megjegyzés
Ez az egyszerű, finom, kakaós-meggyes rolád akár vendégváró süteményként is megállja a helyét. Ha nincs friss meggyünk, nyugodtan használjuk helyette befőttet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.