A megmosott kezeletlen narancsról a héj sárga rétegét zöldséghámozóval lehúzzuk, vékony csíkokra metéljük és félretesszük. Ezután az összes narancs héját éles késsel levágjuk úgy, hogy a fehér réteget teljesen eltávolítjuk, majd a gerezdeket kifilézzük. A céklát durvára daraboljuk. (Használjunk gumikesztyűt vagy egyszer használatos konyhai kesztyűt, hogy a leve ne fogja össze a kezünket.)
A megtisztított salottahagymát apróra kockázzuk, és a fazékban felhevített olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a narancsot és a céklát, felöntjük az alaplével, majd felforraljuk és lassú tűzön főzzük 10 percig. Végül botmixerrel összeturmixoljuk a fazékban, és megsózzuk, megborsozzuk. Adagonként tálkákba vagy mélytányérokba merjük, megszórjuk a félretett narancshéjjal, és 1-1 ek tejföllel, valamint bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.