A sütőt alsó-felső fűtéssel előmelegítjük 180 fokra. Egy doboz alakú formát kikenünk zsiradékkal, majd kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a papír túllógjon a forma hosszanti oldalain.
A forró vízzel lemosott narancsok héját gondosan lereszeljük. (Legalább 1 evőkanálnyit kell kapnunk.) A levüket kifacsarjuk, kimérünk 1,5 dl-t, és összekeverjük a narancslikőrrel.
A tálba szitált lisztet elvegyítjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval.
Egy másik tálban a tojásokat kézi mixer habverőjével kissé felhabosítjuk. Állandó keverés mellett lassan beleszórjuk a cukrot, és tovább keverjük kb. 5 percig, amíg kifehéredik. Beleforgatjuk a narancshéjat, majd váltogatva, 3-4 részletben beledolgozzuk a lisztes elegyet és a likőrös narancslét. Végül fakanállal belekeverjük az olívaolajat. A masszát a formába töltjük, és azonnal a sütőbe toljuk, hogy össze ne essen.
A tésztát az előmelegített sütőben sütjük 40 percig, majd 160 fokon további 15-25 percig. Közben a túllógó papírt ráhajtjuk, ha nagyon barnulna a teteje. Tűpróba után kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk.
Közben a porcukorból és a citrusléből sűrűn folyós mázt keverünk, és kis mélyhűtőtasakba vagy nejlonzacskóba töltjük, aminek a sarkán 1 mm-es lyukat vágunk. A teljesen kihűlt süteményt kivesszük a formából, majd csíkokban rácsorgatjuk a cukormázt. Végül száradni hagyjuk legalább 15 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.