Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sütőport. A tojásokat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a tejjel, majd simára keverjük a lisztes keverékkel.
Megfelezzük a tésztát. Két sütőformát kikenünk olajjal, és eloszlatjuk bennük a keveréket. 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük a két piskótát.
Közben elkészítjük a hamis macaronokat. Ehhez a csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a babapiskóták tetejét belemártjuk a csokiba (ekkor díszíthetjük is kedvünkre gyöngyökkel vagy mandulával), majd hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni.
A nutellás krémehez a vajat a Nutellával sima masszává keverjük. Az Oreo kekszet durvára törjük. A piskótákat kettévágjuk, és minden réteget megkenünk a nutellás krémmel, majd megszórunk az oreós keksszel, és egymásra rétegezzük a lapokat.
A torta befedéséhez a tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a kakaóport. Ezzel szép egyenletesen bevonjuk a tortánkat. A Nutellát kissé felolvasztjuk a mikróban, és a torta szélére csorgatjuk. A hamis macaronokat összeragasztjuk nutellával, és díszítjük vele a tortát.
Megjegyzés
Óvatosan fogyasszátok, kis mennyiségben is függőséget okoz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.