Az élesztőt a meleg, de nem forró 1.5 dl tejbe morzsoljuk, megszórjuk kevés cukorral, felfuttatjuk.
A liszthez adjuk az élesztős tejet, és a tészta többi hozzávalóját (a maradék tejet csak lassan adagoljuk,amennyit a tészta felvesz, lehet hogy egy kicsit kevesebb tej kell) és rugalmas tésztát dagasztunk.
Elfelezzük a tésztát, és 2 gombócot formázva, lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A sűrített paradicsomot elkeverjük a ketchuppal, fűszerekkel. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal.
Rárakjuk a bacont vagy sonkát, megszórjuk reszelt sajttal. Ezután feltekerjük a tésztát (mint a bejglit), hosszába félbe vágjuk úgy, hogy az egyik véget nem vágjuk teljesen ketté, majd összetekerjük a két vágatot. A tészta legvégét összecsípjük. A másik gombóccal is ugyanígy járunk el.
Tepsiben körül-belül 30 percen át kelesztjük. 180°C-on 18-20 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.