A szárított élesztőt elkeverjük 2,5 dl kézmeleg vízzel és a mézzel, majd állni hagyjuk 10 percig, amíg a teteje habos lesz.
A lisztet elvegyítjük a sóval, és nagy tálba vagy a munkalapra szitáljuk. A halom közepébe krátert készítünk. Beleöntjük az olívaolajat, húzunk rá egy kevés lisztet a kráter pereméről, és összeforgatjuk. Ráöntjük az élesztős folyadékot, majd simára gyúrjuk és cipóvá formázzuk. Letakarva, meleg helyen kelesztjük legalább 1 órát.
A feltéthez a megmosott koktélparadicsomokat félbevágjuk vagy negyedeljük, a megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, a leszárazott, megmosott spenótot lecsepegtetjük. A leöblített bazsalikom lecsipkedett leveleit csíkokra metéljük, a sajtot kis darabokra vágjuk.
A serpenyőben felhevített 1 ek olívaolajon megizzasztjuk a hagymákat. Hozzáadjuk és megfonnyasztjuk a spenótot, beleforgatjuk a bazsalikomot, és megsózzuk, megborsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A megkelt tésztát átgyúrjuk, sodrófával 1 vagy 6 darab közepesen vastag kerek lappá nyújtjuk, és kerek formá(k)ba vagy sütőpapírral leterített tepsibe fektetjük. Körben, a szél(ek)től távolabb elosztjuk a sajtdarabokat, majd ráhajtjuk a tésztát, és ujjunkkal lenyomkodjuk, hogy a sajt sütés közben ne tudjon kifolyni.
A pizzá(ka)t középen megkenjük a szósszal, majd megszórjuk az oregánóval és egy kevés mozzarellával. Eloszlatjuk a spenótot és a paradicsomot, majd megszórjuk a maradék mozzarellával, és az előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.