Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket, a padlizsánt vékonyra szeleteljük, megsózzuk, és 20 percig pihentetjük. A levét leitatjuk, és egy száraz teflon serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, ízlés szerinti szerecsendiót teszünk rá, és kevés víz hozzáadásával 30 percen át pároljuk. Amikor puha, levesszük, és belekeverjük a petrezselymet.
A vajat megolvasztjuk, majd rátesszük a vékony csíkokra vágott paprikát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk egy kevés szerecsendióval, és 3-4 perc alatt összepároljuk, majd félretesszük.
A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, rátesszük a lisztet, és habzásig kevergetjük. Ráöntjük a forró tejet, és habverővel simára keverjük. Amikor összeforrt, levesszük a tűzről. Megsózzuk, megborsozzuk.
Egy közepes tepsi alját kirakjuk a tésztalapokkal, teszünk rá egy kevés mártást, majd a sült padlizsánnal kirakjuk. Betakarjuk tésztával, ismét kevés mártást kenünk el, és rátesszük a megpárolt húst. Betakarjuk tésztával, ismét kis mártás, majd a maradék sült padlizsán következik, és a sült paprika szeleteket rakjuk rá utoljára. Befedjük tésztával és a maradék mártással. Egyenletesen elkenjük, majd rászórjuk a reszelt sajtot. A tetejére szórjuk a kis kockákra vágott, lehéjazott, kimagozott paradicsomot.
180 fokosra előmelegített sütőbe tesszük, és 45 percen át sütjük. A sütőből kivéve pihentetjük, majd felszeleteljük és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.