Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd beledobjuk a megtisztított, apró kockákra vágott vöröshagymát, és megdinsztejük. Amikor üvegesedni kezd, beledobjuk a zúzott fokhagymát is, megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a bazsalikomot és a rozmaringot is.
A gombát nagyobb darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a teljesen megdinsztelődött hagymához, majd megszórjuk egy csipetnyi kakukkfűvel, és ízlés szerinti mennyiségű sóval is. Addig főzzük, amíg el nem párolog az összes víz, majd egy kicsit megpirítjuk a gombákat. Kezdheted a tésztát főzni a csomagoláson leírtak alapján.
Amikor a gomba is készen van, következik a paradicsom. Ha paradicsomlével dolgozunk, csak ráöntjük a gombára, és kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik a kívánt állagúra. Ha sűrített paradicsomunk van, kanalazzunk rá 100 g-ot, megkeverjük, és lassan hozzáadunk kb. 100 ml vizet, vagy annyit, amennyit felvesz. Érdemes 2-3 mokkáskanálnyi cukrot hozzáadni, ami elveszi a paradicsom savasságát. Időnként megkeverjük, nehogy leégjen. Amikor összefőttek az ízek, beleöntjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített tésztát.
Megjegyzés
A mártást a tészta tetejére szedve, egy kis parmezánnal vagy trappista sajttal megszórva tálald.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.