A halat 1 centis kockákra vágjuk,a sózzuk,borsozzuk, belenyomunk egy gerezd fokhagymát összeforgatjuk,félórát állni hagyjuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a hagymát finomra aprítjuk, a többit 1 centis kockára vágjuk.
Az olívaolajat egy fazékban felhevítjük, a hagymát rászórjuk, kevergetve 3-4 percig alatt megdinszteljük. A hagymára rádobjuk a zöldségeket, pár percig együtt pároljuk tovább. Sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük. Jól elkeverjük, 1,5 l vízzel felöntjük kb. 20-30 percig főzzük.
Amíg fő a levesünk, elkészítjük a halgombócokat. A pácolt halkockákból 30 dkg ledarálunk, beleütjük a tojást, kb. 1 evőkanál zsemlemorzsával, 1 evőkanál liszttel összedolgozzuk. A kész masszából, vizes kézzel galambtojás nagyságú gombócokat formázunk.
A forrásban lévő levesbe tesszük a halgombócokat, ha felforrt, hozzáadjuk a halkockákat, és kb. 5 percig főzzük. A tejfölt egy púpos teáskanál liszttel és egy kevés forró levessel kikeverjük, majd a forrásban lévő levesbe öntjük. Jól összeforraljuk, citromlével ízesítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.