Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukros vízbe, majd összekeverjük, és egy keverőtálba öntjük. Ezután hozzáadjuk az olajat.
A lisztet összekeverjük a sóval, majd az élesztős keverék tetejére szitáljuk. Ezután a robotgép dagasztó szárával pár perc alatt megdagasztjuk a tésztát.
A tésztát három egyforma részre osztjuk, és gombóccáformáljuk, majd egy nagyobb, olajjal kikent tálcára helyezzük, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen egy órát kelesztjük.
A spárga fás részét letörjük, majd folyó víz alatt alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük. A bimbókat levágjuk, majd félretesszük. A maradék szárrészt felaprítjuk, majd enyhén sós vízben puhárafőzzük. Ezután leszűrjük, és kihűtjük.
Amikor már teljesen kihűlt,hozzáadjuk a mascarponét, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd összeturmixoljuk.
Ezután a vékonyra nyújtott tésztátmegspricceljük egy kevés olívaolajjal, majd egyenletesen rákanalazzuk a spárgás-mascarponés szószt.
Ráteszünk néhány szelet sonkát és paradicsomot, a spárga levágott bimbóit, és újra megspricceljük egy kevés olívaolajjal.
180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 15 percig sütjük. Ezutánmegszórjuk a reszelt sajttal, majd további 10 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.