A sörbundás pulykamell elkészítéséhez a pulykamellet felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk. A tojást a liszttel, a szódával és a sörrel simára keverjük, hogy jó sűrű tésztát kapjunk. Az olajat közepes hőfokra melegítjük egy serpenyőben, és lassú tűzön a bundában megmártott hússzeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A tökfőzelék elkészítéséhez a hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk.
A lisztet simára keverjük a tejföllel, és a tökhöz adjuk. Összeforraljuk, sóval ízesítjük, végül belekeverjük a felaprított kakukkfüvet. A bundás pulykamellel tálaljuk.
Megjegyzés
Ha nem elég savanykás, citromlével vagy ecettel ízesíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.