Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk (a többi szárított gyümölcsöt nem szükséges). Egy kisebb püspökkenyérformát kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel.
A tojásfehérjéket habverővel kemény habbá verjük, majd a cukrot hozzáadva tovább verjük. Ha elég kemény, fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd az aszalt gyümölcsöket, végül az olajat. A formába öntjük, és elsimítjuk.
170 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréssel) 40 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihűtjük, és felszeleteljük.
Megjegyzés
A maradék tojásfehérjék felhasználásának az egyik legjobb módja, ha megsütjük ezt a finom sütit. Félidőben nagyon barnult a teteje, ezért a középső rácsról eggyel lejjebb tettem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.