A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az olajat egy tálkába öntjük. Egy másik tálkában elvegyítjük az 1/3 bögre lisztet a morzsával és 1 csipet sóval. A vékonyan felszeletelt és gyűrűkre bontott salottát előbb az olajba, majd a lisztes morzsába forgatjuk. A panírozott hagymakarikákat szétterítjük egy tepsiben, és 5-10 percig sütjük. Miután kivettük, a sütőt visszakapcsoljuk 180 fokra.
Egy fazékban bőven sós vizet forralunk. Beleszórjuk a feldarabolt zöldbabot, és a lobogó vízben főzzük kb. 1 percig. Ezután leszűrjük és azonnal egy tál jeges vízbe dobjuk, hogy megőrizze szép színét.
Egy serpenyőben közepes tűzön megolvasztjuk a vajat. Rádobjuk a letisztogatott és szükség esetén kisebb darabokra vágott gombát, megszórjuk a lecsipkedett kakukkfűlevélkékkel, és kevergetve pirítjuk 5-10 percig. Felöntjük az ecettel, és az esetleg letapadt gombadarabokat lapáttal óvatosan felkaparjuk. Az egészet megszórjuk a 2 ek liszttel, és összeforgatjuk. Felengedjük az alaplével, majd hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű tejfölt, és kevergetve kissé sűrűbbre főzzük.
A lecsepegtetett zöldbabot egy tepsiben vagy tűzálló tálban összeforgatjuk a gombamártással és a sült hagymakarika felével. A többi hagymakarikát elosztjuk a tetején. Végül a rakott zöldbabot a 180 fokos sütőben sütjük 15 percig, vagy amíg jól átmelegszik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.