A cukkinis rakott krumpli elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A padlizsánt, a cukkinit és a paradicsomokat megmossuk, és vékonyan felkarikázzuk.
Elkezdjük rétegezni a zöldségeket egy kivajazott, hőálló tálban. Alulra teszünk egy réteg burgonyát, megszórjuk ízlés szerint a fűszerkeverékkel, majd rárakjuk padlizsánt, és ismét megszórjuk a fűszerrel.
Ezután egy sor paradicsomot teszünk rá, amire rákarikázzuk a fokhagymát. Ismét megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd egy sor burgonyát teszünk rá, majd cukkinit és egy újabb adag paradicsomot, legvégül a maradék burgonyát.
A tejfölt kikeverjük a tejszínnel, rásimítjuk a rakott burgonyára, és rászórjuk a lereszelt sajtot. Alufóliával letakarva 200 fokos sütőbe tesszük 40 percre, majd ellenőrizzük, hogy a burgonya megpuhult-e. Ha igen, eltávolítjuk az alufóliát, és kb. 5 percig pirítjuk.
Megjegyzés
Egytálételként és köretként is egyaránt kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.