Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rizottó Giuseppe Verdi módra recept
recept
Bonyolult

Rizottó Giuseppe Verdi módra

45 perc
4 adag
Megfizethető
2017. 04. 28.

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. A letisztogatott gombát vékonyan felszeleteljük.
  2. A spárgafejeket lobogó sós vízben 8-10 perc alatt megfőzzük, majd jégkockákkal vagy a fagyasztóban lehűtött vízbe tesszük.
  3. A sonkát finomra vágjuk, a hámozott paradicsomot apróra kockázzuk.
  4. A vaj negyedét egy lábasban felolvasztjuk, majd rádobjuk a hagymát, és lassú tűzön aranyszínűre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetve pirítjuk kb. 1 percig. Ezután felöntjük 1 merőkanálnyi forró alaplével, és folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, hogy felszívja a folyadékot. Adagonként ugyanígy hozzáadjuk a maradék alaplét, majd beleforgatjuk a gombát, a sonkát és a paradicsomot. Tovább főzzük kb. 2 percig, majd felöntjük a tejszínnel. Amikor a rizs fogkeményre (al dente), vagyis haraphatóra puhult, hozzákeverjük a maradék vajat és a parmezánt. Elrendezzük rajta a lecsepegtetett spárgát és fedő alatt felmelegítjük. Végül az edényt félrehúzzuk, és a rizottót párolódni hagyjuk kb. 2 percig, mielőtt tálaljuk.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Epres spárgasaláta fetával és prosciuttóval
Recept
Egyszerű

Epres spárgasaláta fetával és prosciuttóval

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos-cukkinis rizottó
Recept
Egyszerű

Sajtos-cukkinis rizottó

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gyors gombás-borsós rizottó
Recept
Egyszerű

Gyors gombás-borsós rizottó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Olasz sütőtökös rizottó
Recept
Bonyolult

Olasz sütőtökös rizottó

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
 Anita szerző profilképe

Anita

Tejszínes-spárgás farfalle
Recept
Egyszerű

Tejszínes-spárgás farfalle

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rizottó alaprecept (bianco)
Recept
Egyszerű

Rizottó alaprecept (bianco)

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Rizottó gombával és póréhagymával
Recept
Egyszerű

Rizottó gombával és póréhagymával

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Spárgás rizottó recept
Recept
Egyszerű

Spárgás rizottó

45 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.