A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. A letisztogatott gombát vékonyan felszeleteljük.
A spárgafejeket lobogó sós vízben 8-10 perc alatt megfőzzük, majd jégkockákkal vagy a fagyasztóban lehűtött vízbe tesszük.
A sonkát finomra vágjuk, a hámozott paradicsomot apróra kockázzuk.
A vaj negyedét egy lábasban felolvasztjuk, majd rádobjuk a hagymát, és lassú tűzön aranyszínűre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetve pirítjuk kb. 1 percig. Ezután felöntjük 1 merőkanálnyi forró alaplével, és folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, hogy felszívja a folyadékot. Adagonként ugyanígy hozzáadjuk a maradék alaplét, majd beleforgatjuk a gombát, a sonkát és a paradicsomot. Tovább főzzük kb. 2 percig, majd felöntjük a tejszínnel. Amikor a rizs fogkeményre (al dente), vagyis haraphatóra puhult, hozzákeverjük a maradék vajat és a parmezánt. Elrendezzük rajta a lecsepegtetett spárgát és fedő alatt felmelegítjük. Végül az edényt félrehúzzuk, és a rizottót párolódni hagyjuk kb. 2 percig, mielőtt tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.