A tejet egy nagyobb lábasban felmelegítjük, majd, ha forr, hozzáadjuk a rizst. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a rizsszemek megpuhulnak (kb. 20 perc). A tűzhelyről levéve hűlni hagyjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgájába keverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd kézimixerrel összekeverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A kész tejberizsbe belekeverjük a cukros tojássárgáját, majd hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.
Kivajazott, és zsemlemorzsával megszórt, hőálló edénybe öntjük a masszát, és a 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni.
A málnaszemeket a cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival és pár csepp citromlével, egy kisméretű edényben vízzel összeforraljuk. Egy kevés levelet kikanalazunk, és csomómentesre keverjük vele a keményítőt, amit aztán az edényben maradt málnapüréhez adunk, és pár perc alatt besűrítjük.
A megsült rizskoch mellé kínáljuk a frissítő vaníliás málnát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.