A krumplit és a vöröshagymát megpucoljuk, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, lereszeljük. Ízlés szerint sózzuk, majd kicsit állni hagyjuk, hogy a só átjárja és levet engedjen. Ezután alaposan kinyomkodjuk, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt színes borssal, egy csipet szerecsendióval, az apróra vágott zsályával, és összekeverjük.
Az ízesített krumplit ezután négy részre osztjuk . Leterítünk egy nedves konyharuhát, ráhelyezünk egy réteslapot, és lekenjük olajjal. Ezután ráhelyezünk egy másik réteslapot, a közepére teszünk egy adag ízesített krumplit, majd becsomagoljuk. A maradék réteslappal, és krumplival is így járunk el.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, lekenjük olajjal, majd az elkészült csomagokat beletesszük, egymástól kb. 5 cm távolságra. Végül óvatosan lekenjük olajjal mindegyiket. Behelyezzük a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, mielőtt tálalnánk.
Megjegyzés
A rösztiről elsőre mindenkinek a serpenyőben ropogósra sütött változat jut az eszébe, melyet én most újragondoltam. Réteslapba csomagolva, sütőben sütöttem ropogósra, és fokhagymás mártogatóval kínáltam. Egy próbát szerintem megér.
Ebből a mennyiségből kb. 4 db röszti lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.