A halat megtisztítjuk, megsózzuk, majd a paprikával elkevert rozslisztbe forgatjuk, és olajon hirtelen megsütjük.
Apróra vágjuk a hagymát, felkarikázzuk a paprikát és egy serpenyőben egy kevés só hozzáadásával megdinszteljük, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot. Felengedjük 1 dl vízzel, felforraljuk, és belerakjuk az elősütött harcsafiléket, majd 2-3 percig pároljuk.
Elkészítjük a habarást: a tejfölt és a joghurtot a liszttel csomómentesre keverjük. Felhígítjuk egy kis tejjel, majd a harcsa szaftjából hozzákeverünk egy keveset. Ezután folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a paprikáshoz, és besűrítjük vele.
A tésztát roppanósra főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőbe rakjuk, ráhintjük a túrót, majd alaposan összekeverjük. Forrón tálaljuk a harcsapaprikással. Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt vagy joghurtot. Petrezselyemmel vagy kaporral díszítve tálaljuk.
Megjegyzés
Harcsapaprikás sokféleképpen készíthető, de mindegyiknek a lényege hogy a halat a lehető legrövidebb ideig süssük, hogy szaftos maradjon, és ne essen szét. Az utóbbi időben e recept bekerült a kedvenc családi receptek közé. Szeretettel ajánlom mindenkinek kipróbálásra. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.