A reszelt sajtot keverjük össze a liszttel, ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval és a tojással. Gyúrjuk masszává, majd formázzunk diónyi golyókat, és a tenyerünk között sodorjuk rudakká.
Az olajat forrósítsuk fel, majd óvatosan helyezzük bele a sajtkroketteket. Ezután pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy az a felesleges zsiradékot felszívja. Tálalásig tartsuk melegen.
A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel kb. egyforma hasábokra. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, majd a zsályával együtt vágjuk fel apróra. A mogyoróolajat hevítsük fel, majd tegyük bele a sárgarépát. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a zsályát, majd szórjuk meg a barna cukorral, és kevergetve karamellizáljuk 1-2 percig. Ezután reszeljük rá a narancshéjat, öntsük fel a frissen facsart narancslével, majd lefedve kb. 15 perc alatt pároljuk roppanósra.
Amikor a sárgarépa roppanósra párolódott, vegyük le a fedőt, majd addig pároljuk tovább, még a leve el nem párolog és kissé meg nem karamellizálódik. Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd szórjuk meg az apróra vágott mogyoróval.
Megjegyzés
Tálalás előtt helyezzük tányérra a sajtkrokettet, majd kanalazzuk mellé a narancsos-mázas sárgarépát és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.