A burgonyákat héjában sós vízben megfőzzük.Megpucoljuk, áttörjük és kihűtjük. 2 dl tejet melegítünk, beleszórjuk a cukrot, végül a porélesztőt és megvárjuk amíg felfut.
A liszteket egy tálba szórjuk, és hozzáadjuk a margarint, a tejszínt és a tojássárgáját, illetve a langyos tejes élesztőt. Jól összedolgozzuk, letakarjuk,és szobahőmérsékleten egy órát kelesztjük.
A lágy, puha tésztát 2-3 cm vastagra kinyújtjuk, és lisztes pohárral – vagy pogácsaszaggatóval - kiszaggatjuk.
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a tetejüket tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 percig sütjük, ameddig szép barna lesz a teteje!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.