A csirkét alaposan megmossuk és szárazra töröljük. A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, majd felkockázzuk. Megtisztítjuk a hagymát és apróra vágjuk.
Egy fazékban a felforrósított olajon üvegesre pároljuk a hagymát, és beletesszük az előkészített fél csirkét. Másfél liter vízzel felöntjük, majd sózzuk és borsozzuk. Közepes hőfokon körülbelül egy órán át főzzük. Fél óra elteltével hozzáadjuk a burgonyát és a sárgarépát. Készre főzzük.
A kész levest leszűrjük, a csirkét kicsontozzuk, a húsát apró kockára vágjuk. A zöldség felét félretesszük, másik felét botmixerrel pürésítjük, és hozzáadjuk a leszűrt leveshez.
A forró levesbe belekeverjük az ömlesztett sajtot, utána beletesszük a főtt zöldségeket és a húskockákat. A levest egy tányérba merjük, és apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.