A krumplit megpucoljuk, 2,5-3 mm vastag karikákra felszeleteljük. Egy fazékban feltesszük főni 2 csipet sóval és annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük, majd leszűrjük.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, kiolajazunk, majd belerakjuk a leszűrt krumplit. Kicsit összeforgatjuk az olajjal, és a sütőbe tesszük. (Lehet rá tenni zöldfűszert, kakukkfűvel nagyon finom). 20 perc alatt megsütjük, majd kivesszük a sütőből.
A sajtot lereszeljük, összekeverjük a pirospaprikával, majd ráhintjük a sült krumplira, visszatoljuk a sütőbe, és rápirítjuk a sajtot. Forrón tálaljuk.
Megjegyzés
Gyorsan elkészíthető, nagy kedvenc nálunk. Tipp: Ízesíthetjük zöld fűszerrel pl. kakukkfűvel, petrezselyemzölddel. Bármilyen salátával finom. Akár köretként is tálalható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.