A húst kb. 2x2 cm-es kockákra daraboljuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
Felhevített zsiradékban üvegesre dinszteljük a hagymát, a köményt, hozzáadjuk a húskockákat, és a zúzott fokhagymával fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük őrölt paprikával, belekeverjüka lecsóalapot, a babérleveleket, és beletesszük a húst, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, és addig pároljuk rövid lével, amíg a hús majdnem megpuhul (kb. 30 pec alatt).
Hozzáadjuk az aprított zöldségeket, felöntjük még 1,5 liter vízzel. 10 percig lassan főzzük.
A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a leveshez adjuk. Együtt főzzük még kb. 10 percig, közben beleszórjuk a csipetkéket. A csipetkéhez a tojásból liszttel és sóval tésztát gyúrunk, és lisztes kézzel egy konyharuhára csipegetjük.
Belefőzzük a csipetkét, ellenőrizzük a fűszerezést, és a zöldfűszerekkel tovább ízesítjük (a petrezselymet és a zeller zöldjét akár bele is főzhetjük).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.