A megtisztított hagymát apróra kockázzuk. A szétválasztott tojás sárgáját kikeverjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük. A leöblített petrezselymet lerázzuk, és a lecsipkedett leveleket finomra vágjuk. A hagymát egy tálban összekeverjük a sonkakockával, a tejföllel, a sajttal, a petrezselyemmel és a tojásfehérjével. Enyhén megsózzuk, valamint megborsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A leveles tésztát kigöngyöljük, és megkenjük a sonkás keverékkel. A tésztalapot a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük, és kb. 1 cm vastagon felszeleteljük.
A csigákat sütőpapírral leterített tepsibe tesszük, megkenjük a tojássárgájával, és az előmelegített sütő középső részében aranyszínűre sütjük kb. 18 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.