Egy nagy tálba szórom a lisztet, belekeverem a fahéjat, szegfűszeget (lehet mézeskalácsfűszer is), a sütőport. Hozzáteszem a cukrot, a mézet, a tojásokat, az olvasztott vajat, vagy margarint és az egészet a tejföllel összegyúrom. A tészta lágy lesz, szinte kenhető.
Egy 35X25-ös tepsit vastagon kikenek vajjal, vagy margarinnal, beleteszem a tésztát és a kezemmel egyenletesre elsimítom. A sütőportól meg fog dagadni. Közepes hőmérsékleten sütöm, kb. 10 percig, elég hamar megsül. Amikor már barnul a széle és szilárd a tészta, ha megnyomom a kezemmel, akkor jó. Deszkára borítom. A teteje lehet kicsit egyenetlen lesz, de az nem baj, egy éles késsel egyenesre lehet vágni.
Amikor kihűlt, körben levágom a szélét, majd hosszában kettévágom, utána lapjában is, így kapok 4 keskenyebb lapot. Ezeket megtöltöm, úgy hogy az első lapra krém kerül, a másodikra lekvár, a harmadikra krém, a tetejére pedig csokimáz.
Krém: A vajat, vagy margarint kikeverem a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejbe belefőzöm a búzadarát, amikor nagyon sűrű, beleteszem a cukrot, együtt is főzöm. Kihűtöm, majd a krémhez keverem. Vigyázni kell, hogy valóban kihűljön, mert ha meleg felolvasztja a vajat, vagy margarint és folyós lesz. Egy kis időre hűtőbe teszem a krémet, majd megtöltöm a lapokat. A betöltött süteményt is hűtőbe teszem, mert úgy könnyebben megdermed rajta a csokimáz.
Csokimáz: A cukrot összekeverem a kakaóporral, egy kis vízzel feloldom, sűrűre főzöm. A tűzről levéve belekeverem a vajat, vagy margarint. Várok, amíg jó sűrű és a sütemény tetejére öntöm, elsimítom.
Ez egy gyors soros mézes, nem kell külön lapokat sütni. Ebből a tésztából szaggathatunk köröket is, amikor kisült, kettőt összeragasztunk bőségesen valamilyen lekvárral és leöntjük csokival. Akkor olyan lesz, mint a Bombi szelet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.